sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Viisi nopeeta Murkkumieheltä

Murkkumies

VHS- Street Team matkusti bittiavaruuden halki punaisilla hevosilla Turun Marttiin, jossa majaansa pitelee Murkkumies (Vieläki Lepposaa, MartinMäki). Kyseinen biitintekijä/räppäri/studioisäntä on nähty VHS-paidassa edustelevan räppigeimeissä sen verran moneen otteeseen, että hän on mitä parhain mies kutsuttavaksi pikaiseen tenttiin näinä VHS-blogin reinkarnaation ja metamorfoosin aikoina.


 1. Ayo! Tervetuloa VHS-blogin ensimmäiseksi vieraaksi. Mukavaa saada alan mies ääneen.  Mikä meininki? Kuis talvi?


M: Meininki on kova ja vähemmän kova ku vaiheilen omassa päässäni eri projekteja. Talavi on ollut toisinaan kylymä ja ankara, mut tää talavi on maistunut samalta kuin lapsuuden talvet eli mahtavalle!

2. Jätkä on edustanut VHS:ää aika näkyvästi. Millaisia käyttökokemukset on ollut?

M: Käyttökokemukset on ollu erittäin hyvät! Omistan tosiaan VHS-katalogista ton collegen ja se on erittäin läski ja räppi. Saa tuntemaan tällasen risukepin miehen kokoseksi!



"What the shirt says?" "Vitun High Status, it's like a 'Fuck you' statement type of wordplay kind of, you know" "OH, thank god it doesnt say 'Fuck niggas'" Funny times, yes. (kuvassa:Tech N9ne, Murkkumies, Krizz Kaliko)


Vitun staili kuva.
M: Khyl. Ku mentiin helsinkiin, ni Vihainen Temppelijeesus ei muistanu ottaa sen digipokkaria mukaan ja kukaan ei omista nykyaikaista kamerapuhelinta, ni kävin ostaa class ohlsonilta kertiskameran PALJON kovempi valinta oli se.

No kyllä. "Tunnelma kohil"

3. a) Sut tunnetaan kovana biittimiehenä.

Laitas jakoon joku biitti ja miks just se?
Mihin tossa biitissä kannattaa kiinnittää huomiota? Mikä on sen funktio, syntyprosessi? Ja kenet haluaisit siihen räppäämään?




Murkkumise: Crash it, Burn it 

M: Valitsen tähän tän biitin, koska tähän nimenomaiseen värkkiin olen soittanut itse kaiken. Mua nykyään vituttaa samplaaminen niin paljoa ja etenki se ku kollegat pöllii suoraan biisin ja vielä sanoo että “mä tuotin tän”. Miksei vaan voi olla rehellinen itelle ja muille ja sanoa vaikka että “mä looppasin tän” ja sit siihen se orkkis nimi kehiin? Ehkä tää on joku keski-iän kriisi mikä mulla on tän asian suhteen.

Mut nyt ku toi on pois mun sydämmeltä, ni toi biitti lähti käyntiin siitä et isukki lähetti mulle postissa basson, näppäilin sitä ku en osaa soittaa vieläkään mitään instrumentteja oikeasti ja kehittelin tommosen yksinkertaisen rämpytyksen. Sit rumpusetti kasaan ja hakkaamaan niin maan perkeleesti, synat päälle ja vielä äijä mikin eteen häröilemään vokaaleja sisään.

Biitillä ei oo mitään muuta funktioo ku olla instrumentaali. Se on jo biisi itsessään että en halua siihen ketään räppäämään päälle. MUTTA jos ois pakko nyt valita, ni Danny Brown, sitten ku sä luet tätä blogia ja google transulaattorilla käännät tekstiä, ni halaa sun poikaa.


b) sut tunnetaan kovana räppimiehenä
Laitas jakooon joku biisi missä räppäät ja jonka haluat jokaisen VHS-blogin lukijan kuulevan, miks just se biisi ja mikä sen funktio on.





Martinmäki: Klubibängeri

M: Valitsen tämän koska omahyväisesti tykkään tästä biitistä minkä oon tähän värkänny, Joe dyykkas samplen, kiitos hänelle siitä! Eli oikeastaan mä nyt tässä ammun itteäni jalkaan ku just nillitin samplaamisesta, haha.

Tän biisin funktio on pistää paikat paskaksi ennen ja jälkeen bileiden!

4. Kuumimmat prokkikset - Mitä suosittelet VHS-blogin lukijoiden tsekkaamaan?

M: Pakollinen kotipoikahehkutus eli Haamu on hyvä! Meikän miksauspöydällä on myös Lempijoen materiaalia jota on kiva aina välillä makustella eli odottakaa sitä! Lisäksi Ronskibiitin uus materiaali ollut studiolla äänityksessä ja sieltä on tulossa vuosikymmenen kovinta kakkaa!

5. Lähitulevaisuus, mitä musarintamalla, mitä muualla

M: Jotain omaa musaa, ehkä. Ja studiolle teen myös muiden ja muitten musaa! Eli meikä tekee mielellään ja oon tehnykki muutakin musaa ku räppiä. Kaikenlaiset bändit tervetulleita studiolle, kuhan se soitto ja tulkinta ei oo paskaa!

Terveiset kaikille!

Kiitos haastiksesta!

Tarkasta Murkkumies mm. näistä linkeistä