sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Isimasa esikoislevyn tiimoilta

Oliko toi kuva sellanen “oiskohan sitä jalustaa pitäny sittenki vähän laskea”-tyyppinen itselaukaisinratkaisu? 
- Toiskallion Juholla oli ton rajauksen suhteen ihan ajatusta, mut ei paljasteta sitä kuitenkaan. 
Saa jokainen kelata sen omalla tavallaan.


Pikkulintujen laulaessa yhä korkeammalta ja kovempaa, että eräältä turkuräpin ug-nimeltä olisi  “piakkoin tippumassa Pitäs, pitäs...-nimeä kantava levy ulos” on VHS-Street Teamin miltei pakko ampua koko parvi alas  ja ottaa itse kyseinen artisti vapaamuotoiseen keskustelutuokioon.


Mitä Isimasa?  Levy tulossa, minkälainen fiilis?

I: Hyvä fiilis. Ajatukset on oikeestaan jo seuraavissa kyhäyksissä, tietää mitä haluaa tehä eri tavalla jne. Jotenki tän ekan levyn kanssa on ollut aivan täysin sellanen koululaisfiilis. Tietty aina pitäiski säilyttää sellanen innokkuus uuden oppimiseen.

Mitä sun Pitäs, pitäs...?

I: Riippuu siitä, keneltä kysytään, hah. Kanssaihmisillä on monesti omat näkemyksensä näist asioista. Omasta mielestä PITÄS nyt hoitaa nuo opiskelut loppuun kunnialla ja pitää tiukasti kiinni tästä positiivisesta fiiliksestä, joka päällä on.

Pidetäänkö levylläkin kiinni positiivisesta fiiliksestä?  

I: No ei pelkästään. Kyl siellä puretaan huonojakin fiiliksiä, ettei tarvi olla oikeessa elämässä niin mulkku.

Miten päädyit/päädyt kirjoittamaan räppiä?  Onko kaiken takana päädyt?
Vai onko ne kenties tänään vielä edessä?

I: Oon aina tykänny kirjottamisesta, liittyy varmaan siihen, että nuorempana luki ihan helvetisti. Rupes kiehtomaan se mielikuvien synnyttäminen muille ihmisille. Räpin suhteen on pakko myöntää, ettei tullu mieleenkään vääntää sellasta ite, ennen ku kuuli jotain ihan vakavasti otettavaa muiden tekemänä. Nykyään mä huomaan tosi herkästi, kun on tekstiä tulos päästä ulos. On pari päivää sellanen vittumainen ja sekava fiilis, joka sit täytyy kanavoida paapperille. Voishan sitä tietty vetää jotain nappei, et pysyis sisänen ääni vaiti ja elää, niinku kunnon ihmiset.
Päätyjä ei ole luvassa, mä oon koittanu vähän muuttaa noita omia käytösmalleja. Toki nyt välillä resetoi koneen, mut aika kevyttä toi touhu on nykyään.


Entäs miten toi biitinteko? Miten lähti liikkeelle? Onko ihan se perustarina, että sait kalareissulta hauen ja siitä sitten kanteleen soitolla aloitit?

I: Mä kirjotin pitkän aikaa räppisinkkujen instruversioihin, tai sit ihan vaan pistin jotain random biisejä taustalle soimaan. Mitenköhän helvetissä sitä on muuten pystyny keskittyy kirjottamiseen, ku biiseis on mölissy joku jo valmiiks? Into on ollut kova ilmeisesti.
Mut sit tosiaan huomas, ettei siin touhus oo järjen hiventäkään, jos ei oo omia biittejä. Taisin joltain tutuilta sillon kysellä, mut ei niit oikeen mistään herunu. Sain sit jonkun vanhan pc:n jostain lahjotuksena ja rupesin opettelee Reasonin käyttöä. Tai vois sanoo, et ensin piti opetella ihan ATK:n perusasioita, kun ei ollu koskaan aikasemmin millään tapaa asiasta kiinnostunu. Mut joo, vaikka ne biitit oli aivan paskoja aluks, niin muistan silti sen mahtavan fiiliksen, ku oppi uuden luomiskeinon.




Isimasa: Pitäs, pitäs...sampler

Miten pitkältä aikaväliltä tän esikoislevyn biisit on?
Miltä kuulostaa nyt näin valmiina? Oot vissi kuitenkin itse tuottanut ja miksannut?


I: Vanhimmat biisit on varmaan jostain vuodelt 2007-2008. Nekin on muuttanu muotoaan täs ajan kulues ja purkitin lähes kaiken uusiks studiolla, kun tuli sellanen mahdollisuus. Uusimmat biisit taas synty tossa loka-marraskuussa 2012.
Oman levyn kuunteleminen on vähän vaikee juttu, kun on melko itsekriittinen. Ja tietyst sekin vaikuttaa, et noi biisit on tekoprosessissa jo luukutettu niin moneen kertaan, et alkaa olee mitta täys. Toisaalta, ei se oo mun homma arvostella sitä. Hoitakoot muut sen ja olkoot sitä mieltä mitä haluavat.
Tuottamishomman mä jakaisin kolmen ihmisen kesken; meikä, Jonne Kytö ja tuo V.R.Studion/Labelin Jussi. Eniten niit tietty on ite näplänny. Biiteistä puolet on omaa kädenjälkee ja puolet on muiden kyhäämiä.

Omat suosikit tolta levyltä? 

I: Pjaa. No tuo eka sinkku “Kakstuhatkakstoist” oli kyl omasta mielestä aika mukiinmenevä. Jimi-sedän ja Helppo-Joonaksen kans kieli poskes tehty “Keskel Tauluu” irrottaa kyl iteltä vieläkin hörinät. Enpä tiedä, nyt kun asiaa miettii, niin en mä pysty mitään suosikkii valitsemaan. Kaikis on omat puolensa.

Hyvä. Missä tota levyy myydään? Ja milloin?


I: Spotify, Itunes ja ihan fyysiset levykaupat. Päivää en sano, ettei mee valehteluks.

Loppuläpät ja terveiset VHS-blogin lukijoille?
Ja suhteesi  VHS:ään. Käyttökokemukset...

I: Tasapuoliset vitun haistatukset vaan kaikille ja suuri suositus VHS-kamppeille.
Iteltäkin löytyy kaapista useampi kappale, josta päästäänkin sponssikysymykseen. Miten ois?


*Keskustelu jatkuu sopimusneuvottelujen muodossa...*
Puheessa vilahtelee termejä kuten "saunan vuokraus", "sitouttaminen" ja "munien tervaus"...

 
Isimasan "Pitäs, pitäs..."-nimeä kantavan esikoislevyn julkaisee V.R.Label Finland.
Levy ilmestyy alkuvuonna 2013


https://soundcloud.com/isimasa

https://www.facebook.com/vrlabel
https://www.facebook.com/isimasavirallinen